Ekonomi

e-Arşiv Fatura Nedir?

İzmir Muhasebe İş İlanları

e-Arşiv Fatura, GİB’in belirlediği standartlara uygun olarak oluşturulur, saklanır ve raporlanır. e-Arşiv Fatura entegrasyonunuzu tamamladıktan sonra e-Fatura kullanıcısı olmayan firmalara e-Arşiv Fatura gönderebilmeniz mümkündür. Online satış yapan firmalar, eğitim, sağlık, danışmanlık gibi hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve kağıt fatura kullanımından elektronik fatura kullanımına geçiş yapmak isteyenler bu hizmetten faydalanabilir. 

Kesilen fatura işlemi resmiyet kazanması amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletilir. Elektronik ortamda oluşturulan faturalarınıza anında ulaşım sağlanabilirsiniz, böylelikle oluşabilecek masrafların önüne geçmekle kalmayıp iş yükünüzü de azaltmış olursunuz.

e-Arşiv Fatura Zorunluluğu

e-Arşiv fatura zorunluluğu belirli maddeleri karşılayan mükellefler için uygulanır. 2022 yılından sonraki hesap dönemlerinde, brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler e-fatura zorunluluğuna tabidir.

Gayrimenkul inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini gerçekleştiren veya bu işlemlere aracılık eden aynı zamanda internet ortamında ilan yayınlayan veya internet reklamcılığı hizmeti sağlayan kişi ve kurumlar e-fatura zorunluluğuna tabidir.

e-Arşiv fatura zorunluluğunda, vergiye tabi olmayan kişilere bir gün içinde 5 bin TL ve üzerinde fatura kesen mükellefler, e-Arşiv Fatura zorunluluğuna uymak durumundadır. Yine bir gün içerisinde vergi mükelleflerine, vergi dahil 6.900 TL ve üzerinde fatura düzenleyenlerin de e-Arşiv Fatura kesmeleri gerekmektedir.

e-Arşiv fatura zorunluluğu olan mükelleflerin yasal düzenlemeleri inceleyerek e-Arşiv Fatura sistemine geçmeleri, ileride yaşanabilecekleri pek çok sorunu önleyebilir.

e-Arşiv Fatura Kullanmanın Avantajları

e-Arşiv fatura kullanımının çeşitli avantajları bulunmakta; kağıt, zarf, mürekkep gibi maliyetleri eksiltip, posta/kargo masraflarının da ortadan kalkmasını sağlayarak tasarruf yapabilirsiniz. Faturalarınızın düzenleme ve iletim işlemlerini hızlandırarak iş sürecinizi daha verimli hale getirebilirsiniz.

E-Arşiv fatura sistemi, gönderim sırasında faturaların kaybolmasının önüne geçer ve faturalar elektronik ortamda saklandığı için güvenlik sorunu yaşanmaz. Web tabanlı muhasebe yazılımları sayesinde hata oranı minimuma indirilir.

e-Arşiv fatura sisteminde, kesilen faturalar kısa sürede şirketlerin nakit akışına aktarılabilir. Geçmiş dönemde bulunan tüm faturalara hızlı ve kolay bir şekilde ulaşılabilir, gerektiğinde hızlıca incelenip raporlanabilir.

e-Arşiv fatura sisteminde, kağıt tüketiminin azalmasıyla doğayı korumaya doğrudan katkı sağlayabilirsiniz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top