Dişler insan vücudunun en değerli organlarından biri olarak görülüyor. Dişlerde oluşacak bir sıkıntı kişilerin psikolojisini de etkiliyor. Diş bakımını ve sağlığını ihmal etmeyen kişilerin sayısı her geçen gün artıyor.
Diş Beyazlatma Nedir?
Diş beyazlatma son zamanlarda popüler hale geliyor. Birçok kişi diş beyazlatmanın içeriğini merak ediyor. Dişler gün içerisinde sararabiliyor. Sarı olan dişler güzel görünmüyor. Birçok kişi bu görüntüden rahatsız oluyor. Sigara, kahve ve çay içen kişilerin dişleri daha fazla sararıyor.
Dişlerin estetik görünmesi ve sağlıklı kalması için yapılan ve diş rengini beyaza yaklaştıran işleme diş beyazlatma adı veriliyor. Diş beyazlatmanın içeriği kişiden kişiye değişiyor. Diş beyazlatma için uygulanan yöntemler hastadan hastaya değişiyor.
Diş Beyazlatma Ne İçin Kullanılır?
İzmir diş beyazlatma işlemini seçmenin birçok sebebi bulunuyor. Ancak birçok hasta güzel gülüşe sahip olabilmek için dişlerini beyazlatıyor. Diş beyazlatma ile güzel ve estetik gülüşler
elde edilebiliyor. Diş beyazlatma işlemini tercih edenler çoğu zaman memnun kalıyor.
Diş beyazlatma işlemini tercih edenler sarı olan dişlerini göstermek istemiyor. Çünkü sarı olan dişler kötü bir görüntü sunabiliyor. Diş beyazlatma ile kötü olan görüntülerden kurtulabiliyor.
Diş beyazlatma işlemi için Türkiye’nin her ilinde bulunan diş hastanelerinden yardım alınabiliyor.
Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanmaz?
Son yıllarda diş beyazlatma yaptıran kişilerin sayısı artıyor. Ancak diş beyazlatma, isteyen herkese yapılamıyor. Diş beyazlatmanın yapılabilmesi için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Aksi halde diş beyazlatma gerçekleştirilemiyor. Diş beyazlatma işlemleri 16 yaşından küçük olan kişilere yapılmıyor.
Diş beyazlatma işleminin 16 yaşından küçüklere yapılmamasının bir sebebi bulunuyor. Çünkü 16 yaşından küçük olan kişilerde dişin sinirleri en geniş boyutta oluyor. Yapılacak diş beyazlatma işlemi ile bu sinirlere zarar verilebiliyor.
Hamile kadınlara da diş beyazlatma işlemi uygulanmıyor. Çünkü bu işlem hamile kadınların dişleri için uygun görülmüyor.
Diş Beyazlatma İşleminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Diş beyazlatmaya karar verdikten sonra doktorla görüşmek gerekiyor. Doktorlar ilk olarak kişilerin dişlerini kontrol ediyor. Yapılan kontrollerde hastanın diş beyazlatma için uygun olup olmadığına karar veriliyor. Diş beyazlatma işlemi için diş etleri, dudak, dil gibi bölgelerin kapatılması gerekiyor.
Doktorlar diş beyazlatma işlemi için bazı ilaçlar kullanabiliyor. Bu ilaçların dozunun doğru bir şekilde ayarlanması gerekiyor. Fazla kullanılan ilaçlar yarardan çok zarar verebiliyor.
Diş beyazlatma işlemlerini doktorlar gerçekleştiriyor. Doktorlar bu işlemi yaparken çok dikkatli oluyor.
Diş Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bleaching işlemi tamamlandıktan sonra dikkatli olmak gerekiyor. Yapılan işlemin başarılı olması için bilinçsiz hareket edilmiyor. Diş beyazlatan hastaların ilk 3 gün çok soğuk ve sıcak yiyeceklerden uzak durması söyleniyor. Aksi halde dişler zarar görebiliyor.
Diş beyazlatma işleminden sonraki ilk 3 gün çok önemli görülüyor. Bu 3 gün atlatılırsa büyük sorunlar oluşmuyor. Diş beyazlatma işleminden sonraki ilk 3 günde renklendirici bulunan yiyecek ve içecekler tüketilmiyor.
Diş beyazlatma işlemini yaptıran kişilerin sigara, çay, kahve gibi ürünlerden uzaklaşması gerekiyor. Aksi halde işlem çok etkili olmuyor.
Diş Beyazlatmanın Riskleri Nelerdir?
Diş beyazlatma işleminin ufak da olsa bir riski bulunuyor. Ancak bu risk hayati düzeyde olmuyor. Doktor kontrolüne gelen kişiler riskler hakkında bilgilendiriliyor. Diş beyazlatma işleminin herhangi bir yan etkisi bulunmuyor. Ancak dişlerde hassasiyet riski bulunabiliyor. Hastaların buna karşı hazırlıklı olması gerekiyor.
Diş beyazlatmanın riski çok az kişide görülüyor. Oluşan risk de genelde dişlerde hassasiyet olarak görülüyor. Bu riskler genelde hamile kadınlarda görülüyor. Hamile kadınlardan bazıları doktorların önermemesine rağmen diş beyazlatma yapıyor. Buna bağlı olarak risk oluşabiliyor.
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Diş beyazlatma işlemi bazı basamakların tamamlanmasıyla başarılı oluyor. Diş beyazlatma iki şekilde yapılıyor. Non-vital beyazlatma ve vital beyazlatma olarak açıklanıyor. Non vital beyazlatma kanal tedavisi olan dişlere uygulanıyor. Çünkü kanal tedavisi olan dişlerde vital beyazlatma fayda etmiyor.
Non vital beyazlatmada dişin içerisi temizleniyor. Temizlenen dişin içine beyazlatıcı madde ekleniyor dışına da geçici dolgu uygulanıyor. Arkasından kalıcı dolgu yapılarak işlem tamamlanıyor. Böylelikle bembeyaz dişere sahip olunabiliyor.
Vital beyazlatmada ise beyazlatıcı jel madde ağızlığa dökülüyor. Ağızlık da belli bir süre dişlerde bekletiliyor. Bu sayede dişlerin beyazlatılması tamamlanıyor.