Haber 34 - İstanbul Haberleri - İstanbul Yaşam
Anasayfa Güncel Spor Kültür&Sanat Yaşam İlçeler Etkinlik Mekan
 
İstanbul > Bilim & Teknoloji > Bilişim

Türkiye`de 2007`de 10 Milyon Cep Telefonu Satıldı

Türkiye`de 2007`de 10 Milyon Cep Telefonu Satıldı
Türkiye’de cep telefonu piyasası bir rekora koşuyor. Şu ana kadar ulaşılan rakamların ardından sektör beklentisi yılın 10 milyon adetlik telefon satışının üzerinde bir sonuçla kapatılması.

31.10.2007 13:14

Puan : 0.0/5 (0 kere puan verildi)

Sayfayı Yazdır | Bildir.net 'e Ekle | Facebook'a Ekle | Technorati | Digg | Delicious | Google | Yahoo | Stample Upon | Reddit | Mixx

Bu alanda araştırma yapan GFK Türkiye’nin ağustos rakamları, cep telefonu satışlarının aylık olarak 1 milyon sınırını aştığını gösteriyor. Buna göre Türkiye’de 2007’nin ağustos ayında 1 milyon 81 bin adet cep telefonu satılmış durumda.

Geçen yılı geçti

Yılın ilk aylarından itibaren 800 binli rakamlarda seyreden aylık satışlar, ilk olarak temmuz ayında bir çıkış yakalayarak 900 bin sınırını aşmıştı. Ağustos ayıyla birlikte 1 milyon sınırı aşılmış oldu. İlk 8 ayda toplam 7 milyon 188 bin adet telefonun satıldığı sektörde beklenti, satışların yıl toplamında 10 milyon adetin üzerine çıkması. Geçen yıl 8 ayda ulaşılan satış rakamı ise 4 milyon 945 bin seviyesine işaret ediyor.

En çok satanlarda ilk 15 Nokia

Şu ana kadar oluşan ciroya bakıldığında 1 milyar 161 milyon Euro’luk rakama ulaşıldığı görülüyor. Ulaşılan bu ciro geçen yılın aynı döneminde elde edilen 940 milyon Euro’luk rakamın üzerinde bulunuyor. Öte yandan Türkiye cep telefonu piyasasında Finlandiyalı Nokia’nın liderliği devam ediyor. Nokia firması, piyasada “en çok satan ilk 25” telefon modeli içinde 15 ürünüyle yer alıyor. Bu sıralamada Nokia’yı 8 telefonla Güney Koreli Samsung, iki telefonla da Sony Ericsson takip ediyor. Pazar paylarına bakıldığında ise yüzde 45.7 ile Nokia lider, yüzde 41.1’le Samsung ikinci durumda. Bu iki firmayı takip eden Sony Ericsson yüzde 5.1’lik paya sahip. Bu üç firmanın ardından gelen üreticiler ise yüzde 2.5’lik payın altında sıralanıyor.



Kaynak : Mobiletişim
Yorum Yaz
 
Etiketler : » gfk türkiye » gfk » cep telefonu » türkiye » satış » nokia » samsung » sony ericsson » pazar lideri

 ADnet Reklamları  
Siz de reklam verin  
Bilişim
İşini Yeniden Keşfet
Bilişim Vadisi
Yeni iPhone Piyasada
En "Has" Bilişimciler
Bilişim Şenliği
Bilim & Teknoloji
İşini Yeniden Keşfet
Bilişim Vadisi
Canon En Güvenilir Marka
Yeni Arama Robotu CUİL Yayında
Yeni iPhone Piyasada
Msn ve E-posta Hırsızı
Çocuklar Yıldızları Unuttu
İBB Mobil Projesi Hayata Geçti
İnternet Yasakları
Evdeki Fotoğraf Stüdyonuz!
Fay Hattından Kötü Haber
Israel.com 5,5 Milyon Dolar
Yüzyılın Deneyi !
Mars`tan İlk Haberler
İstanbul Üniversitesi İnternet Şampiyonası`nda İkinci Oldu
Google`dan Facebook`a Rakip Yazılım
Yahoo`nun Zirvesinden Microsoft!a Çağrı
Depremi Haber Veren Cihaz Piyasalarda
En "Has" Bilişimciler
Youtube Gene Kapatıldı
İstanbul Canlı Kamera - İstanbul Haritası - İstanbul Namaz Vakitleri - İstanbul Firmaları - İstanbul Nöbetçi Eczaneler
Site Haritası - Yeniler - En Çok Okunanlar - En Çok Puan Alanlar
RSS - Technorati Favorilerime Ekle

Anadolu Ajansı
Sitemiz Anadolu Ajansı Abonesidir.
Tüm hakları saklıdır. © 2007
Yazılım ve İçerik EJDER