Kura çekimi nedeniyle Ataköy`deki Ahmet Cömert Kapalı Spor Salonu`da düzenlenen törende konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş, İstanbul`da 2003 yılından beri 60 bin 234 konut, 37 okul, 8 ticaret merkezi, 9 cami, 4 sağlık ocağı, 5 spor salonu, 544 yataklı bir hastane ve 2 kütüphane yapımı başlattıklarını belirtti.
Bu konutların 4 bin 32`sinin alt gelir grubuna, 14 bin 732`sinin dar ve orta gelir grubuna yönelik, 5 bin 48`inin gecekondu dönüşümü, 36 bin 422`sinin de kaynak geliştirme projeleri kapsamında gerçekleştirildiğini anlatan Tıraş, başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedelinin yaklaşık 5 milyar YTL olduğunu söyledi.
Kura çekimi yapılan Küçükçekmece Göl Konutları`nda alt gelir grubuna yönelik üretilen 84,4 metrekare büyüklüğündeki dairelerin ortalama 79 bin 400 YTL`den satıldığını belirten Tıraş, bu evlerin 180 ay vade ve 352 YTL taksitle satışa çıktığını kaydetti.
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İÇİN ÖNCELİK-
Bu konutlar için şehit aileleri, maluller, dul ve yetimler kategorisinde 3, gazi kategorisinde 17, diğer kategoride de 4043 adet olmak üzere toplam 4063 başvuru yapıldığını belirten Tıraş, 17 gaziden 3`üne kurasız ev verileceğini, kalan 14`ünün ise diğer katılımcılarla birlikte kuralarının çekileceğini kaydetti.
Tıraş, orta gelir grubuna yönelik üretilen 120,2 metre kare büyüklüğündeki konutların da ortalama 113 bin YTL fiyatla satıldığını, şehit aileleri, maluller, dul ve yetimler kategorisinden 29 adet, gazi kategorisinden 2 adet, diğer kategoriden de 916 adet olmak üzere toplam 947 başvuru alındığını belirtti.
Bu konutlardan ise şehit aileleri ve gazilerin tümüne kurasız ev verileceğini belirten Tıraş, toplam 604 konutluk uygulamanın yatırım bedelinin 57 milyon YTL olduğunu söyledi.
Tıraş, İstanbul`da proje ve ihale çalışması devam eden toplam 58 bin 170 konut, 4 lise, 8 ilköğretim okulu, 2 meslek lisesi, 2 ticaret merkezi, cami, sağlık ocağı, 286 dükkan, 4 atölye, vergi dairesi ve sevgi evi bulunduğunu, önümüzdeki dönem için ülke genelinde 500 bin konutluk proje çalışmasının yapıldığını kaydetti.
Konuşmaların ardından 604 konuttan öncelikle, şehit aileleri ve gazilerin dairelerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Kurada ev sahibi olan şehit aileleri ve gaziler büyük sevinç yaşadılar.
Güneydoğu`da teröristlerle girdiği silahlı çatışmada yaralanan ve kura çekimine eşi Şerife, 3 yaşındaki oğlu Kerem Ali birlikte katılan Reyhan Arda, oğlunun şansına kura çektiğini belirterek, "Ev sahibi olmak çok güzel. Yıllardır hayalini kuruyorduk. Böyle bir imkanı yakaladığımız için çok mutluyuz" dedi.