ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek ÖSS`de, hem kolay hem de zor sorular olacağını belirterek, "Genel zorluk derecesi itibariyle geçen yıldan daha zor olmadığını, belki daha kolay olduğunu veya aynı düzeyde olduğunu söyleyebilirim" dedi.
Yarımağan, pazar günü yapılacak ÖSS`ye 1 milyon 530 bin adayın gireceğine işaret eden Yarımağan, adaylara sınava giriş ve kimlik belgesi ile fotoğraflı bir kimliklerini yanlarında getirmeyi unutmamaları uyarısında bulundu.
Yarımağan, bu yıl çoğunluğu İstanbul`u tercih edenler olmak üzere toplam 39 bin adayın "tercih ettiği yerde" sınava giremeyeceğini bildirdi.
Bu yıldan itibaren cep telefonu konusunda yeni bir uygulama başlatacaklarını anımsatan Yarımağan, cep telefonu ile biraya girmenin yasaklandığını belirtti.
Yarımağan, bu yıl sınava girecek adayların, gerek kontenjanların artması, gerek liselerin dört yıla çıkarılmasından dolayı lise son sınıflardan mezun verilmeyecek olması dolayısıyla daha avantajlı olacağını söyledi.
ÖSYM Başkanı Yarımağan, geçmiş yıllarda bazı alanlarda kontenjanların dolmadığına işaret ederek, bu yıl kontenjanların artırıldığını, bu çerçevede ÖSS`yi kazanmak için gerekli baraj puanlarının hesaplanması yönteminde değişiklik yapılmasının palanladığını belirtti.
Yarımağan, sınav sonuçlarının 10-15 Temmuz arasında açıklanmasını planladıklarını bildirdi. Yarımağan bu tarihler arasında sonuçların açıklanması halinde adayların tercihlerinin 20 Temmuz`dan sonra alınacağını ifade etti