Ümraniye Belediyesi’ne bağlı Meslek Edindirme Kursları, 2007–2008 dönemi 4 aylık kursiyerlerine düzenlediği bir törenle sertifikalarını verdi. 514 kursiyerin sertifika aldığı kurslardan bu güne kadar toplam 11.378 kişi mezun oldu.
Ümraniye Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar doğrultusunda 2007–2008 döneminde, 4 aylık süreli kurslara devam eden 514 kursiyer için bir sertifika töreni düzenlendi. Törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir ve Mahmut Eminmollaoğlu ile çok sayıda kursiyer ve aileleri katıldı. Sertifika töreninde Çocuk Gelişimi ve Eğitim kursundan 115, Yemek Sunumu kursundan 56, Bilgisayar kursundan 128 ve Yabancı dil kursundan da 102 kursiyer mezun olarak sertifikalarını aldı.
Başkan Can konuşma yaparak açtığı törende şunları söyledi "Bu kültür merkezlerimizde yüzlerce hanım kardeşimiz kurslara devam ediyor, bugüne kadar binlercesi de kursları tamamlayarak sertifikalarını aldı. Bu şekilde vatandaşlarımıza hak ettikleri hizmeti sunuyor, hem kendi kişisel gelişim ve yeteneklerine katkı da bulunuyoruz hem de onlar bu yolla kendi ailelerine katkıda bulunuyorlar. Şimdi 514 kardeşimizin mezuniyet sertifikalarını veriyoruz. Hizmetlerimiz artarak devam edecek."
Konuşmaların ardından sertifika dağıtım törenine geçildi. Bazı kursiyerler sertifikalarını Başkan Can’ın elinden aldılar. Kursiyerler Origami sanatıyla yaptıkları büyük bir çiçeği Başkan Can’a hediye ettiler. Törenin ardından kursiyerler tarafından hazırlanan bir program düzenlendi. Program kapsamında çeşitli folklor ve slayt gösterileri yapıldı.
514 kursiyerin mezun olduğu Meslek Edindirme Kursları’ndan bugüne kadar çeşitli dallarda eğitim alan 11.378 kişi mezun oldu.