Maltepe Belediyesinin lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği “Kentlilik Bilinci” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Okullararası Yaza Merhaba Şenlikleri çerçevesinde düzenlenen Gençlik Şöleni’nde Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse tarafından verildi.
Gençlerimizi edebiyata teşvik etmek, yaşadıkları yerle ilgili aidiyet duygularını geliştirmek ve çevre bilinçlerini artırmak amacıyla düzenlenen yarışma, ilçedeki devlet ve özel olmak üzere bütün lise öğrencilerine açık olarak düzenlendi.
Yarışmaya katılan öğrencilerin çalışmaları önce kendi okullarındaki komisyonlarda değerlendirildi. Daha sonra tüm okulların komisyonlarından gelen çalışmalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ilçe genelinde değerlendirilerek başarılı olanlar belirlendi. Yarışma sonucunda Hasan Şadoğlu Lisesi öğrencisi Zehra Efe Birinci, Mehmet Salih Bal Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Seray Demirel İkinci, Maltepe Merkez Anadolu Lisesi öğrencisi Gülfer Sevim Sağlınıç da üçüncü oldu. Dereceye girenlere hediye çekleri takdim edildi.