Binboamania 2007 -Kapsamında 14 Temmuzda İstanbul Arena`da Joe Satriani arzı endam edecek.
Tarih : 14 Temmuz Cumartesi / 21:30
Yer : İstanbul Arena
Bilet :
1.Kategori: 155 YTL
2.Kategori: 78,50 YTL
3.Kategori: 56,50 YTL
Gitar çalmaya 14 yaşında Jimi Hendrix’in ölümünü duyduktan sonra başlayan Joe Satriani, 1974’te caz gitaristi Billy Bauer ve münzevi caz piyanisti Lennie Tristano ile müzik çalıştı. Satriani daha sonra en meşhur öğrencisi ve arkadaşı olacak olan Steve Vai’ye müzik öğretmeye başlar.
Joe "Satch" Satriani, (d. 15 Haziran 1956, Westbury- New York-USA ) American gitaristi ve eski gitar eğitmeni. 1986’daki açılış albümü Not of This Earth zamanının pop egemenliğindeki müzik dünyasına enstrumental rock dünyasının kapısını araladı.

Ağırlıklı olarak Jimi Hendrix, Jimmy Page ve Jeff Beck’ten etkilenen Joe Satriani, genellikle baskın bir blues ve rock tonuyla gitar sesinin yumuşaklığını birleştirir. 1990’dan beri, kendi adına üretilmiş ve şu anda birçok mağazada satılan Ibanez JS Serisi gitarı ve yine kendi adına üretilmiş Peavey JSX markalı amfiyi kullanır.
1988’de, Joe Satriani Rolling Stones` şarkıcısı Mick Jagger tarafından Jagger’ın ilk solo turu için baş gitarist olarak işe alınmıştır. Daha sonra, 1994’te, Deep Purple Satriani’ye baş gitaristlik teklifi yapmış fakat Satriani reddetmiştir.
Ayrıca Satriani, değişik yelpazedeki birçok gitaristle çalışmıştır. Bunlar arasında Steve Vai, John Petrucci, Eric Johnson, Yngwie Malmsteen, Paul Gilbert ve yıllık G3 Jam Konserleri sırasında Robert Fripp vardır.
Diskografi:
Not of This Earth
Surfing with the Alien
Dreaming #11
Flying in a Blue Dream
The Extremist
The Beautiful Guitar
Time Machine
Joe Satriani
Crystal Planet
Engines of Creation
Additional Creations
Live in San Francisco
Strange Beautiful Music
The Electric Joe Satriani: An Anthology
Is There Love in Space?
Super Colossal
Satriani Live!