Haber 34 - İstanbul Haberleri - İstanbul Yaşam
Anasayfa Güncel Spor Kültür&Sanat Yaşam İlçeler Etkinlik Mekan
 
İstanbul > Yaşam > Dini

Hz İsa`nın 2008. Doğum Günü Kutlandı

Hz İsa`nın 2008. Doğum Günü Kutlandı
Hristiyan inancına göre Hazreti İsa`nın doğumu ve vaftiz edilişinin 2008`inci yıl dönümü, Fener Rum Patrikhanesi`nde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı.

07.01.2008 11:37

Puan : 0.0/5 (0 kere puan verildi)

Sayfayı Yazdır | Bildir.net 'e Ekle | Facebook'a Ekle | Technorati | Digg | Delicious | Google | Yahoo | Stample Upon | Reddit | Mixx

Hristiyan inancına göre Hazreti İsa`nın doğumu ve vaftiz edilişinin 2008`inci yıl dönümü, Fener Rum Patrikhanesi`nde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı.
    
Fener Rum Patrikhanesi`nin bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi`nde sabah saatlerinde başlayan ayin, yurt dışından gelen Yunanlı ve diğer turistlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Fener Rum Patriği Bartholomeos`un yönettiği ayinde mumlar yakılarak, dualar okundu.

Yaklaşık 3 saati aşan ayinin ardından Patrik Bartholomeos, kilise görevlileri ve katılımcılar, dualar eşliğinde yürüyerek Fener İskelesi`ne geldi. Soğuk havaya rağmen pek çok Hristiyan vatandaşın da hazır bulunduğu iskelede, Hristiyan inancına göre Hz. İsa`nın Ürdün Nehri`nde vaftiz edilişinin anısına "kutsal haçın denize atılarak suların kutsanması" törenine geçildi.

Okunan duaların ardından Patrik Bartholomeos, elindeki tahta haçı denize fırlattı. Bu sırada bir teknede bulunan 7 genç de suya atlayarak haçı çıkarmak için yüzmeye başladı. Haça ulaşan Yunanlı Yorgo Goutzioudis, iskeleye yüzerek karaya çıktı ve haçı Patrik Bartholomeos`a verdi. Patrik Bartholomeos da Goutzioudis`in boynuna altın bir haç kolye takarken, haçı çıkarmak için suya atlayan diğer gençlerin ağızlarına da kutsanmış ekmek verdi.
Patrik Bartholomeos, kilise görevlileri ve katılımcılar, yine dualar eşliğinde yürüyerek patrikhaneye geri döndü.



Yorum Yaz
 
Etiketler : » fener rum » fener rum patrikhanesi » hristiyan » hz isa » patrik » patrik bartholomeos » denizden haç çıkarma » fener rum patiği » vaftiz » 2008

 ADnet Reklamları  
Siz de reklam verin  
Dini
Sultanahmet`de Ramazan Çoşkusu 2008`de de Devam Ediyor
Ramazan Başlıyor
İstanbul`da Ezan Sesi Başkadır
Miraç Kandili
Cemevi Tartışması
Yaşam
Sırt Çantaları ve Bel Ağrısı
Sultanahmet`de Ramazan Çoşkusu 2008`de de Devam Ediyor
Ramazan`da Öğün Tavsiyeleri
Ramazanda Cami Gezileri
Vira Bismillah !
Ramazan Başlıyor
Unesco Uyarısı Yetmedi Sulukule Yıkılıyor !
Kas Gücüyle Devrialem
İstanbul`da Ezan Sesi Başkadır
"Muhammedü`l-Emin"
Marmara Denizinde Hala Yaşam Var
Wmagazine`de İstanbul Fotoğrafları
Doluca Bağbozumu Gezileri
Citylife`da İndirim
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Keneleri Yok Edecek
Buhara Özbekler Tekkesi Tasarım Merkezi Olacak
Hey Girl Kapak Kızı Yarışması Sonuçlandı
Sarar`da İndirim Vakti
Engelli Çoculara Yangin Söndurme Egitim
Yeditepe Üniversitesi`nde Kök Hücre Devrimi
İstanbul Canlı Kamera - İstanbul Haritası - İstanbul Namaz Vakitleri - İstanbul Firmaları - İstanbul Nöbetçi Eczaneler
Site Haritası - Yeniler - En Çok Okunanlar - En Çok Puan Alanlar
RSS - Technorati Favorilerime Ekle

Anadolu Ajansı
Sitemiz Anadolu Ajansı Abonesidir.
Tüm hakları saklıdır. © 2007
Yazılım ve İçerik EJDER