1885 yılından bu yana Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Türk-Fransız Ticaret Derneği, 150 Fransız ve 250 Türk firma olmak üzere toplam 400 üyesine iki ülkedeki ekonomik faaliyetlerin yönlendirilmesinde, olası sorunların çözümünde teknik destek ve danışmanlık hizmetleri veriyor.
İki yıllık dönem için Türk-Fransız Ticaret Derneği Başkanlığına seçilen Eşref Hamamcıoğlu, Türk-Fransız ticaret ilişkilerini güçlendirmek amacıyla, Türkiye`de faaliyet gösteren Fransız sermayesinin yöneticileriyle Fransa ile ticaret yapan Türk şirketlerini çeşitli platformlarda daha sık bir araya getirebilmeyi hedefledikleri söylüyor. Buna ek olarak Türk-Fransız Ticaret Derneği üyelerinin katılacağı, gündeme özel konuk konuşmacıların iştirak edeceği organizasyonlar, üye firmaların üst düzey yöneticilerinin kendi branşlarındaki çalışmalarını paylaşacağı kahvaltı buluşmaları da planlanıyor. Hamamcıoğlu, Türk-Fransız Ticaret Derneği’nin önümüzdeki dönem çalışmaları ile, Türkiye`deki yatırım ortamına duyulan güvenin artmasına destek vermek istediklerini sözlerine ekliyor. Eşref Hamamcıoğlu, Derneğin bir diğer hedefinin de Türk şirketlerini Fransa`da yatırım yapmaya teşvik etmek olduğunu belirtiyor ve “Bu konuda Türk girişimcilerine her türlü kolaylığı göstereceğiz” diyor.
“AB üyeliği iki ülke arasındaki iç hacmini büyütecek ve yatırımların önünü açacaktır.”
Eşref Hamamcıoğlu, Türkiye ile Fransa arasında 15 milyar USD`ye yaklaşan bir ticaret hacmi olduğuna dikkat çekiyor. Hamamcıoğlu, Fransa’nın, 260 şirketiyle yaklaşık 65.000 kişiye iş imkanı sağlayan, Türkiye`deki en önemli yabancı sermaye gruplarından biri olduğunu belirtiyor. Fransa’nın Türkiye`nin ihracatında dördüncü büyük ticari ortak olduğunun altını çizen Hamamcıoğlu, Türkiye’nin Avrupa Birliği tam üyeliğinin, iki ülke arasındaki ticaret hacmini büyüteceğini ve yatırımların önünü açacağını söylüyor