Beykoz Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini, Beyoğlu, Eminönü, Üsküdar ve Pendik`te açacağı tanıtım evlerinde anlatacak.
Beykoz Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, "Boğaz`ın İncisi Beykoz`un Tarihi Ve Doğal Güzellikleri, İstanbullularla Buluşuyor" sloganı ile ilçenin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı amacıyla etkinlik düzenlendiği bildirildi.
Açıklamada, bu amaçla Taksim`de Atatürk Kültür Merkezi önünde "Beykoz Tanıtım Evi" adıyla bir çadır kurulduğu belirtildi. İlçenin fotoğraflarının sergilendiği çadırda, hazırlanan slayt gösterileriyle vatandaşlara, Beykoz`un Boğaz`da Göksu`dan başlayıp Karadeniz`e uzanan sahil şeridi, ormanları, koruları ve köyleriyle var olan doğal güzelliklerinin tanıtılmaya başlandığı ifade edildi.
Açıklamada, vatandaşlara Kanlıca Yoğurdu ve Akbaba Cevizi ikramının yapıldığı Beykoz Tanıtım Evi`nin, daha sonra Eminönü`ndeki Yeni Cami önünde, Pendik ve Üsküdar meydanlarında da açılacağı kaydedildi.