Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan ATV-Sabah ihalesine ilişkin, 5 şirket ihaleye katılabilmek için şartname aldı.
TMSF`den edinilen bilgiye göre, şartname alan şirketler tekliflerini vermeleri halinde bugünden itibaren bilgi odalarına alınacak.
Bilgi odalarında şirketlere, satışa çıkarılan ATV ve Sabah`ın yapılarını ve mali durumunu sanal ortamda görme imkanı verilecek.
Bugün ihaleye ilişkin 5 şirketin şartname aldığı, 15 şirketin de şartnameye ilişkin incelemede bulunduğu öğrenildi.
-15 EKİM 2007 SON GÜN-
İhaleye ilişkin, şartnamede belirtilen önyeterlilik incelemesi için gerekli belgelerin en geç 15 Ekim 2007 tarihinde saat 17.00`ye kadar ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonuna teslim edilmesi gerekirken, bu tarihten sonra şirketlerin ön yeterlilik incelemelerine geçilecek.
Önyeterlilik incelemesi sonucunda; önyeterliliği geçen katılımcılar, en geç son teklif verme tarihi olan 6 Kasım 2007`ye kadar, Satış Komisyonuna idari zarf, mali zarf ve Rekabet Kurumu bildirim zarflarından oluşan kapalı zarflarını verebilecekler.
Önyeterliliği geçen katılımcıların, ihaleye katılabilmek için Fon`un Vakıfbank T.A.O Esentepe Şubesindeki hesabına 110 milyon dolar teminatı "ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli" açıklaması ile yatırmaları gerekiyor.
Bu arada TMSF`nin yapacağı ATV-Sabah iktisadi bütünlüğü satışında 1,1 milyar dolar muhammen bedel açıklanmış, ihale tarihi ise 7 Kasım 2007 olarak kararlaştırılmıştı.