Haber 34 - İstanbul Haberleri - İstanbul Yaşam
Anasayfa Güncel Spor Kültür&Sanat Yaşam İlçeler Etkinlik Mekan
 
İstanbul > Bilim & Teknoloji > Bilişim

AMD 4 Çekirdekli İşlemcisi Phenom`u Tanıttı

AMD 4 Çekirdekli İşlemcisi Phenom`u Tanıttı
AMD,Dört çekirdekli (quad-core) masaüstü bilgisayar işlemcilerinin ismini Phenon olarak açıkladı.

15.05.2007 13:00

Puan : 4.3/5 (8 kere puan verildi)

Sayfayı Yazdır | Bildir.net 'e Ekle | Facebook'a Ekle | Technorati | Digg | Delicious | Google | Yahoo | Stample Upon | Reddit | Mixx

Dünyadaki bilgisayar meraklılarına gelecek yeniliklerin öncüsü niteliğindeki dört çekirdekli bir işlemci sunan AMD, bugün yeni işlemci ailesi Phenom’un adını açıkladı ve AMD parçalarından oluşan FASN8 kod adlı platformun tanıtımını yaptı.  Endüstrinin tek gerçek dört çekirdekli istemci işlemcileri, özellikle de bugün piyasaya çıkan yeni DirectX 10 ATI Radeon™ HD 2000 serisi ile birleştiğinde olağanüstü bir deneyim sağlayacak.  AMD, gerçek dört çekirdekli ve çift çekirdekli AMD Phenom tabanlı masaüstü sistemlerinin 2007’nin ikinci yarısından itibaren piyasaya çıkmasını beklemektedir.

San Francisco’da yapılan tanıtımda, AMD silikonu tabanlı yeni nesil sekiz çekirdekli platformun ilk örneği olarak "FASN8" kod adlı bir sistemin çalışması gösterildi.  Bu platformda iki adet gerçek dört çekirdekli AMD Phenom işlemci, yeni DirectX 10 ATI Radeon HD 2900 XT ve 2007’nin ikinci yarısında piyasaya çıkacak olan, yeni nesil, yüksek performanslı bir yonga seti kullanıldı.  Bu platform, AMD’nin gerçek performansı yükseltmek için tümleşik çözümler üretmekteki liderliğini kanıtladı.

"AMD her zaman bilgisayar meraklılarıyla yakın ilişki içinde olmuştur ve AMD Phenom işlemcilerinin bu ilişkiyi daha da derinleştireceğine inanmaktadır," diyen AMD masaüstü biriminin başkan yardımcısı ve genel müdürü Bob Brewer, şöyle konuştu: "Kullanıcılarımızı dinlemeye ve onların gelişen ihtiyaçlarına odaklanmaya devam ediyoruz.  AMD, gerçek dört çekirdekli istemci teknolojisinin, işlem açısından yoğun ortamlara kazandıracağı performans avantajlarıyla kullanıcılarımızın yeni olanaklara kavuşmasını sağlayacağından emindir."

Gerçek Dört Çekirdek Sadece AMD’de

AMD Phenom işlemcileri, enerji ve sistem kaynaklarının güvenilir, sanallaştırmaya hazır ve tasarruflu bir biçimde kullanılarak watt başına performansta önemli kazanımlar elde edilecek biçimde tasarlanmıştır.  Tüm AMD Phenom işlemcilerinde bulunacak olan tümleşik DDR2 bellek denetimi, HyperTransport™ teknoloji bağlantıları ve 128 bit Kayar Nokta Üniteleri gibi sistem kaynakları, kayar nokta hesaplamalarında daha fazla hız ve performans sağlayacaktır.

AMD Phenom işlemcilerinin sunduğu gerçek dört çekirdekli tasarımda, işlemci çekirdeklerinin arasındaki iletişim, doğrudan kalıp üstünde sağlanmaktadır.  İki çift çekirdekli işlemcinin birleştirilerek dört çekirdeğin oluşturulduğu diğer ürünlerin aksine, işlemcinin dışındaki bir veri yolu kullanılmadığı için darboğaz oluşmamaktadır.  Ayrıca, AMD’nin yonga üzerindeki Direct Connect Mimarisi, tüm çekirdeklerin tümleşik bellek denetimine ve HyperTransport bağlantılarına en uygun düzeyde erişmesini, böylece performansın çekirdek sayısıyla orantılı biçimde artmasını sağlamaktadır.  Tasarımın dikkat çekici özelliklerinden biri de, veri erişim hızını artıran özgün bir paylaşımlı L3 önbellek ve yükseltme yolunu açan Soket AM2 ve Soket AM2+ altyapısı uyumluluğudur.

"AMD’nin dört çekirdekli işlemcisinin çıkışı, bilgisayar kullanıcılarına daha çok güç verecektir," diyen Insight 64 araştırma görevlisi Nathan Brookwood, şöyle devam etti: "Dört çekirdek yeniliği, kullanıcıların Microsoft Vista™, çok uçlu uygulamalar ve DirectX 10’un bir araya gelince geçen yılın en iyi sistemlerinin artık eski performansı veremediğini fark ettiği bir dönemde ortaya çıkıyor.  AMD Phenom işlemcisinin, kendinden önceki çift çekirdekli modellerle aynı enerji ve ısı aralığında belirgin derecede daha yüksek performans göstermesi, bu dört çekirdekli işlemcinin, önceki çift çekirdekli işlemcilerin ardından gelmeyi hak eden bir yenilik ve gelişme olduğunun kanıtıdır."

İngilizce Basın Bülteni:
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~117412,00.html?redir=dtqc01



Yorum Yaz
Yorumlar
Şükrü Buğra ÇOMAK
Amd piyasaya çıkardığı işlemcilerle her zaman adından söz ettiriyor fakat türkiyede tam olarak yangılşmadı intel tekel olmuş durumda bu sene intel core2 duoyla önde olsada amd Phenom'la rahat 2 sene ring'den düşmeyeceğe benziyor.
 
Etiketler : » amd » phenom » direct x » ati » radeon » hd 2000 » bob brewer » direct connet

 ADnet Reklamları  
Siz de reklam verin  
Bilişim
İşini Yeniden Keşfet
Bilişim Vadisi
Yeni iPhone Piyasada
En "Has" Bilişimciler
Bilişim Şenliği
Bilim & Teknoloji
İTÜ Güneş Arabalarıda 4. Nesil Geliyor
Google Haberleri Artık Türkçe
İşini Yeniden Keşfet
Bilişim Vadisi
Canon En Güvenilir Marka
Yeni Arama Robotu CUİL Yayında
Yeni iPhone Piyasada
Msn ve E-posta Hırsızı
Çocuklar Yıldızları Unuttu
İBB Mobil Projesi Hayata Geçti
İnternet Yasakları
Evdeki Fotoğraf Stüdyonuz!
Fay Hattından Kötü Haber
Israel.com 5,5 Milyon Dolar
Yüzyılın Deneyi !
Mars`tan İlk Haberler
İstanbul Üniversitesi İnternet Şampiyonası`nda İkinci Oldu
Google`dan Facebook`a Rakip Yazılım
Yahoo`nun Zirvesinden Microsoft!a Çağrı
Depremi Haber Veren Cihaz Piyasalarda
İstanbul Canlı Kamera - İstanbul Haritası - İstanbul Namaz Vakitleri - İstanbul Firmaları - İstanbul Nöbetçi Eczaneler
Site Haritası - Yeniler - En Çok Okunanlar - En Çok Puan Alanlar
RSS - Technorati Favorilerime Ekle

Anadolu Ajansı
Sitemiz Anadolu Ajansı Abonesidir.
Tüm hakları saklıdır. © 2007
Yazılım ve İçerik EJDER