Haber 34 - İstanbul Haberleri - İstanbul Yaşam
Anasayfa Güncel Spor Kültür&Sanat Yaşam İlçeler Etkinlik Mekan
 
İstanbul > Güncel > Diğer

2007 Sertel Ödüleri Çölaşan ve Özkan`ın

2007 Sertel Ödüleri Çölaşan ve Özkan`ın
Sertel Gazetecilik Vakfınca düzenlenen "2007 Sertel Ödülleri"ni, bu yıl kişi dalında gazeteci-yazar Emin Çölaşan, kurum dalında Kanaltürk adına gazeteci Tuncay Özkan aldı.

04.12.2007 23:46

Puan : 0.0/5 (0 kere puan verildi)

Sayfayı Yazdır | Facebook'a Ekle


Technorati | Digg | Delicious | Google | Yahoo | Stample Upon | Reddit | Mixx

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Sertel Gazetecilik Vakfı Başkanı Yıldız Sertel, 2. Dünya Savaşı sonrasında Türkiye`de başlayan "demokrasi kampanyasının" başını, anne-babası Sabiha ve Zekeriya Sertel`in sahibi olduğu Tan gazetesinin çektiğini dile getirerek, Tan gazetesinin 4 Aralık 1945`te uğradığı saldırıyı anımsattı.
    
Sertel, "Türkiye`de medyanın son dönemde sermaye gruplarının baskısı altında olduğunu" da ifade ederek, "Atatürk`ün kurduğu Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak için susmayacağız. Bu yılki ödülleri de `susmayan gazetecilere` veriyoruz" dedi.
    
Vakıf 2. Başkanı Nail Güreli de "Basın Özgürlüğü ve Demokrasi" konulu bir konuşma yaparak, "Demokrasinin vazgeçilmez ön koşulu bağımsız ve özgür basındır" dedi.
   
Türkiye`de bugün tam basın özgürlüğü ve bağımsız basından söz etmenin mümkün olmadığını ifade eden Güreli, medya-siyaset-ticaret ilişkisinin basını dördüncü kuvvet olmaktan alıkoyduğunu söyledi.
    
Törende daha sonra gazeteci-yazar Emin Çölaşan`ın ödülü, Yıldız Sertel tarafından Tuncay Özkan`a verildi. Kurum dalında ödül kazanan Kanaltürk adına da ödülü gazeteci Tuncay Özkan, 2. Başkan Nail Güreli`nin elinden aldı.
    
Törene yazılı mesaj gönderen Emin Çölaşan, "basının, büyük patronların, iş adamlarının insafına ve çıkarlarına terk edildiğini" ifade ederek, "bu iktidar döneminde yaşananların sonucunu herkesin bildiğini" ve kendisi için bu sonucun "kovulmak" olduğunu dile getirdi.
    
Çölaşan, mesajında, "Muhabir arkadaşlarımız sindirilmiştir. Köşe yazarlarının çoğu sindirilmiştir. Türk medyasında bugün iki kuruluş dışında basın sendikası yoktur. Patronlar sendikayı tasfiye etmeyi başarmıştır. Mesleğe yeni başlayan muhabir arkadaşlarımız sigortasız, kaçak çalıştırılır" dedi.
    
Gazeteci Tuncay Özkan da muhalefet partilerini eleştirerek, iktidarın isteklerini kolaylıkla yerine getirdiğini söyledi.
    
Özkan, 9 Aralık`ta Ankara Tandoğan Meydanı`nda yapılacak mitinge katılım çağrısında bulundu.


Kaynak : Anadolu Ajansı
Yorum Yaz
 
Etiketler : » sertel » sertel ödülleri » 2007 sertel ödülleri » tuncay özkan » emin çölaşan » çölaşan » nail güreli » basın » gazeteci » basın özgürlüğü » demokrasi » gazeteciler cemiyeti

 ADnet Reklamları  
Siz de reklam verin  
Diğer
Sokakta Çalışan Çocuk Çoğaldı
Bayramıniz Kutlu Olsun
Sosyal Güvenlikte Yeni Dönem
İstanbul`da Fırtına
Sinpaş Ataköy Arazi İçin TEminatı Yatırdı
Güncel
200 Bin Kişi Daha İşsiz
Atatürk (Unkapanı) Köprüsü Trafiğe Kapanacak
Üniversite Öğrencilerine Af
Baro Seçimlerine Doğru
Marmaray`da Sona Doğru
İstanbul Ucuz Atlattı
Autoshow Krize Meydan Okuyor
İÜ Rektöründen Çarpıcı Açıklamalar
Sokakta Çalışan Çocuk Çoğaldı
Yeni "Türk Liraları"
İstanbul`da Okulllar Tatil
Bayramıniz Kutlu Olsun
Sosyal Güvenlikte Yeni Dönem
İstanbul`da Fırtına
Sinpaş Ataköy Arazi İçin TEminatı Yatırdı
İstanbul`da Yağmurun Bilançosu
Tatil 9 Gün
Öğrenci Harçlarına Zam
Susuz İstanbul Dünya Su Başkenti
Dünya "Değerleri" İstanbulda Toplanıyor
İstanbul Canlı Kamera - İstanbul Haritası - İstanbul Namaz Vakitleri - İstanbul Firmaları - İstanbul Nöbetçi Eczaneler
Site Haritası - Yeniler - En Çok Okunanlar - En Çok Puan Alanlar
RSS - Technorati Favorilerime Ekle

Anadolu Ajansı
Sitemiz Anadolu Ajansı Abonesidir.
Tüm hakları saklıdır. © 2007
Yazılım ve İçerik EJDER